Hallstaberget

Hallstaberget is het skigebied van Sollefteå Kommun en ligt op een klein half uurtje rijden van Villa Ragna. Een gezellig en in vergelijking tot de skigebieden in de Alpen kleinschalig skigebied met uitgebreide faciliteiten. Verschillende Zweedse topsporters en medaillewinnaars op de Olympische Winterspelen trainen er met regelmaat. De skipiste heeft 9 verschillende afdalingen, 5 sleepliften, een biatlon stadion, een snow park voor snowboarders, springschans en zo’n 70 kilometer aan aangelegde langlaufroutes.

In het dalstation is een kleine snackbar aanwezig, er zijn toiletten en ook is er de mogelijkheid om ski- en langlaufuitrusting te huren. Er is een “babypiste” aanwezig waarop skilessen gegeven worden. Privé skilessen kunnen geboekt worden in het dalstation. De mogelijkheden voor liefhebbers van langlaufen zijn bovengemiddeld goed. De aangelegde routes brengen voldoende uitdaging voor zowel beginners als gevorderden en lopen werkelijk door een adembenemend mooi landschap.

Scandinaviërs houden van grillen, zomer of winter. Wat skigebied Hallstaberget extra gezellig maakt voor families zijn de grillplaatsen die aangelegd zijn aan de voet van de piste. Bezoekers kunnen hier vrij gebruik van maken. U neemt zelf wat vlees mee en gaat lekker in de sneeuw grillen. Hoe leuk is dat?

Op de piste vindt u Hotel Hallstaberget, een luxe hotel met restaurant, spa en gym met schitterende panorama-uitzichten over de piste en Sollefteå. Met grote regelmaat heeft men interessante lunchaanbiedingen voor gasten van het hotel en bezoekers van het skigebied. Ook het entertainment tijdens de avonduren is goed verzorgd. Voor meer informatie over het hotel gaat u naar http://www.hallstaberget.se/. 

Voor actuele informatie over het skigebied gaat u naar de website Hallsta ski