Sollefteå Kommun

In deze sectie van onze website worden een aantal zeer mooie bekende toeristische plaatsen in detail beschreven, her en der verspreid in de provincie Västernorrland. Toch willen we benadrukken dat er helemaal niet ver gereden moet worden om prachtige uitstapjes te kunnen maken. Zelfs gewoon in de buurt van Villa Ragna Sweden kan de rust, de natuur, het water iedereen bekoren en is er voor de echte vissers en wandelaars ruimte in overvloed. Ook in de rest van Sollefteå kommun is er veel te ontdekken.

“Sollefteå en kraftfull kommun”, dat is de slogan die de kommun uitdraagt. Een prachtige, unieke kommun ongeveer in het midden van Zweden te vinden. De kommun is samengesteld uit 14 oorspronkelijke sockarna (gehuchten), in totaal 5761 km2 groot (met circa 19.500 inwoners) met een prachtig uitgestrekt, heuvelachtig landschap rond de Ångermanälven.

Weinig industrie, een lage bevolking, weinig verkeer, dat maakt dat onze regio een perfecte vakantie kan bieden aan iedereen die van rust en natuur houdt. Hoe actief de vakantie wordt, bepaalt u helemaal zelf.

Om te luieren, te baden, te vissen, te wandelen hoeft u geen enkele keer echt ver van huis te gaan. Wilt u meer dan dat, nieuwe uitzichten, nieuwe belevenissen, dan is Resele een perfecte uitvalbasis daar Resele ongeveer in het midden van de hele kommun ligt. Resele ligt rond de Ångermanälven en heeft als specifiek kenmerk, een Nipan landschap. De inwoners van Resele maar ook van andere dorpen onderhouden de rastplatsen en maken ze toegankelijk om vrij in de natuur te kunnen picknicken, grillen, genieten, enz. In Resele is er ook een kleine winkel met alles dat men nodig heeft, een tankstation en een zomerrestaurant, op ongeveer 4 km van Villa Ragna Sweden.

Sollefteå zelf is het centrum van de hele kommun. Een kleine stadskern met winkels, restaurants, het kommunhus met toeristbureau, een prachtig park, een binnenzwembad, een buiten zwembad, een skigelegenheid, enz. Te veel om op te noemen en vandaar geen probleem om er een dag vol te krijgen.

De deelgemeentes hebben allemaal hun eigen karakter en prachtige zaken om te bezoeken of bekijken. In Ramsele is een openlucht museum gelegen aan de Faxälven. Een prachtige locatie waar ook lekker gegeten kan worden. Op weg naar Ramsele passeert men Helgum waar men de kraanvogels in de lente en de late zomer met honderden kan aanschouwen over het grote meer. In Junsele is een dierentuin, topstuga met een uitzicht om u tegen te zeggen, Näsåker heeft de Hällristningar, die apart beschreven worden. Graninge heeft de oude ijzersmederijen, een prachtig super groot meer net zoals Gållsjöbruk en Gållsjö, gelegen richting Örnsköldsvik. Elke uitstap, elke plaats doet opnieuw verbazen.

De vele natuurreservaten met wandelpaden en voorzieningen maken dat een week vakantie veel te kort wordt en het verlangen om terug te komen wordt aangewakkerd. Mogen we u binnenkort verwelkomen bij Villa Ragna?