Ulvön

In de kuststreek van de Zweedse Höga Kusten ligt het eilandje Ulvön, een toeristische trekpleister welke absoluut een bezoek waard is. Het eiland is bekend om haar rijke geschiedenis in de visserij. Het is de oorsprong van de Zweedse delicatesse Surströmming: gefermenteerde haring.

Gedurende de zomermaanden kunt u dagelijks vanaf drie verschillende opstapplaatsen de overtocht naar Ulvön maken: Ullånger, Docksta en Mjällomslandet. Vanuit Resele rijdt u in circa 1,5 uur naar één van deze opstapplaatsen. De boottocht langs de kustlijn duurt ongeveer anderhalf uur en bezorgt u onvergetelijke uitzichten. Zeker in de zomermaanden adviseren wij u op te stappen in Ullånger omdat dit de eerste opstapplaats is. Bij mooi weer bent u dan zeker van een zitplaats buiten op het bovendek.

Wanneer u op Ulvön arriveert heeft u ongeveer 4 uur de tijd om het eiland te verkennen. Er is één langgerekte straat op het eiland met daaraan huizen, diverse restaurantjes, een klein museum over de visserij, een kerkje en het Ulvön Hotel. Buiten het vissersdorpje kunt u nog een prachtige natuurwandeling maken. U kunt bij het reserveren van uw overtocht ook een lunchbuffet boeken in het Ulvön Hotel. ’s Middags rond 15.00 uur wordt u verzocht weer bij de boot te verzamelen voor de terugreis naar het vaste land.

Reserveren van de overtocht is niet verplicht maar gezien de drukte in de zomermaanden wel te adviseren. Op de website van Höga Kusten-Båtarna kunt u de overtocht online reserveren. Telefonisch reserveren is ook mogelijk. Het reserveringsnummer vindt u op de website.