Over ons

Wij zijn Jan en Nicole Verschueren-De bruyn en eigenaar van Villa Ragna Sweden. Onze roots liggen in België waar we geboren en opgegroeid zijn en waar we een heel deel van ons leven gewerkt hebben.  De liefde voor Zweden, deed ons emigreren.

Sinds 2012 wonen en werken wij in Zweden, meer bepaald in het mooie Resele in Sollefteå Kommun. Ons eerste bezoek aan Sollefteå was een overweldigend thuiskomen. Onze nieuwe thuis en huis vonden we daar in 2011 gelegen aan de Ångermanälven. Een prachtige rivier die stroomt langs onze achtertuin, een prachtig stukje grond dat we ons klein Zweden noemen en waar we nog steeds elke dag van genieten.

In 2013 wilde onze buurvrouw, Ragna genaamd, haar huis verkopen en in het centrum van Sollefteå op een appartement gaan wonen. We kochten haar huis,  hadden er nog niet direct grote plannen mee, maar het lag in onze tuin en het voelde juist. Stilaan kwam het idee om het te renoveren en er een vakantiehuis van te maken zodat we meer mensen konden laten genieten van deze prachtige regio. De renovatiewerken werden groter en meer omvattender dan eerst gedacht en na twee volle winters hard werken wisten we dat dit huis iets speciaals werd en meer te bieden heeft dan een gemiddeld Zweeds vakantiehuis. Het resultaat overtrof al onze wensen en dat willen we graag delen met iedereen die hetzelfde voelt als wij: daar wil ik logeren. Het vinden van een naam voor het huis was niet moeilijk. We noemden het naar de vorige eigenares, Ragna. Villa Ragna Sweden was een feit!

De renovatie van Villa Ragna was een “labour of love” en volledig gedaan door Jani Creations, het bedrijf van Jan. Houtbewerking is zijn passie en wij geloven dat dat terug te zien is in het resultaat van de renovatie.

Hartelijk Welkom!
Jan en Nicole

Jan & Nicole Verschueren-De bruyn